İki Şafak Arasında

Dram | 2021 | Türkiye, Fransa, Romanya, İspanya | 91’ | Dil: Türkçe | Alt Yazı: İngilizce 

Yönetmen: Selman Nacar | Oyuncular: Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Burcu Gölgedar, Ünal Silver, Bedir Bedir, Erdem Şenocak

İki şafak arasında değişen hayatlar

Prömiyerini San Sebastian Film Festival’inde yapan İki Şafak Arasında, Torino’da En İyi Film ödülünü aldı. Bundan başka, ulusal yarışmalarda da hem yapım olarak hem de oyuncularının farklı ödüller kazandığı başarılı film, adından da anlaşılacağı gibi, bir güne sıkışmış, zorlu bir imtihanı anlatıyor.

Kadir’in ailesinin fabrikasında bir iş kazası gerçekleşir. Kadir hem kendi ailesi hem de kaza geçiren işçinin ailesi için çözümün bir parçası olmak ister ve harekete geçer. Aynı mesele karşısında iki ailenin aldığı iki farklı pozisyon, Kadir’i, ailesi, sevgilisi ve kaza geçiren işçinin eşiyle ilgili bir yol ayrımıyla karşı karşıya bırakır.

İzleyiciyi, insana dair pek çok duyguyla ve soruyla baş başa bırakan film, hukuk, ahlâk, vicdan meselelerine yoğunlaşıyor.

Yönetmen Selman Nacar, Uşak’ta çektiği bu ilk uzun metrajlı filminde taşranın boğuculuğunu, sıkışmışlığını, insanın yalnızlığını çok iyi yansıtmayı başarmış.

Previous
Next

Yönetmen Hakkında

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ve eş zamanlı olarak aynı üniversitenin Sinema bölümünden mezun olduktan sonra Columbia Üniversitesinde yönetmenlik/yazarlık alanlarında yüksek lisans yaptı. New York’ta yaşadığı beş yıl boyunca dört kısa film çekti, iki uzun metrajlı filmde de yapımcılık yaptı. Yönetmenin, doğduğu kent olan Uşak’ta çektiği İki Şafak Arasında, ilk uzun metrajlı filmi.

Filmografi

  • İki Şafak Arasında (2021)
  • Kadir (2020)
  • Alex (2019)
  • Eşik (2018)
  • Kuyu (2015)

Festivaller ve Ödüller

  • Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Yarışma (2021)
    Cahide Sonku Ödülü
    Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
  • Torino Film Festivali (2021)
    En İyi Film
  • Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Yarışma (2021)
    En İyi İlk Film
    En İyi Erkek Oyuncu
  • Free Zone Film Festivali (2021)
    En İyi Film
  • San Sebastián Uluslararası Film Festivali (2020)
    Films in Progress WIP Europa Industry Ödülü
    Films in Progress WIP Europa Ödülü
Consent Management Platform von Real Cookie Banner