Kafes

28.03.2022 Pazartesi, Saat 20.30 (*)
Gasteig HP8, Projektor
02.04.2022 Cumartesi, Saat 20.30
Gasteig HP8, Projektor
25.03.2022 - 10.04.2022 | Online

(*) 28 Mart Pazartesi günkü gösterimin ardından oyuncu Sema Poyraz ile söyleşi

Dram | 2021 | Türkiye | 90’ | Dil: Türkçe | Alt Yazı: İngilizce

Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu | Oyuncular: Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Özay Fecht

İstanbul’un içinde, yaşamın kıyısında hayatlar

Filmde, yenilmiş, haksızlığa ve en yakın arkadaşı tarafından ihanete uğramış bir polisin adalet arayışı anlatılıyor.

Hasan, İstanbul’un merkezinde ama yaşamın kıyısında bir otelde, kendi gibi yenilenlerin arasında hayata tutunur ve uğradığı ihaneti özgürce düşünme imkânı bulur. Yenilenlerden biri de otelde kalan Romen seks işçisi İlona’dır. Hasan, yakın arkadaşı Yahya ve kız kardeşinin iki yüzlülüğü ve sevgisizliğindense İlona’nın yakınlığına sığınır. İlona da ona. Bu arada, Tarhan Karagöz ve Özay Fecht, Hasan’la İlona’yı o derece ustalıkla canlandırmışlar ki çoğu gerçek otel sakinlerinden oluşan kadronun yanında en az onlar kadar sahici duruyorlar. Bu sahicilikleri, Antalya Film Festivali’nde, Karagöz’e En İyi Erkek Oyuncu, Fecht’e de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü getirmiş.

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, bu filmle, çocukluğunun geçtiği sokaklara ve babasına bir selam gönderdiğini söylüyor.

Kafes, Almanya’da ilk kez 33. Türk Film Günleri’nde gösterilecek.

Previous
Next

Yönetmen Hakkında

Fotoğraf sanatçısı, senarist ve yönetmen. İstanbulda doğdu. Hasırın Öyküsü, Selene, Bir Günde, Hüznün Grenleri, Propaganda filmi ve Jerusalem, Aralık – Passage a Way, Kapadokya, Biz isimli sergilerini açtı. Fotoğrafları yurt dışında da birçok sergiye katıldı. 1995 yılında Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından “Artiste Fiap (AFIAP)” ve 1999’da da “Excellence Fiap (EFIAP)” unvanı verildi.

Çektiği müzik videolarıyla ödüller aldı. Kısa filmleri de yurt içi, yurt dışı pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. Eylül, Özür Dilerim ve Tarla, Kafes’ten önceki uzun metrajlı filmleridir.

İFSAK ve FOTOGEN üyesi, EFOD Onur üyesi olan yönetmen, “Cemil Ağacıkoğlu Atölyesi” adı altında fotoğraf eğitimleri verdi. Halen kendi ajansında, reklam, video klip ve tanıtım fotoğrafı çalışmalarını sürdürmektedir.

Filmografi

  • Kafes (2021)
  • Tarla (2016)
  • Özür Dilerim (2013)
  • Eylül (2011)
  • Polis (2008)
  • It Was White (2007)
  • İp (2006)
  • I am Ivan (2005)

Festivaller ve Ödüller

  • Antalya Altın Portakal Film Festivali | Ulusal Yarışma (2021)
    En İyi Erkek Oyuncu (Tarhan Karagöz)
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Özay Fecht)