KROMOZOM KARDEŞLER

Belgesel | 2019 | Türkiye | 77’ | Alt Yazı: İngilizce

Yönetmen: Hasan Kalender | Katılanlar: Hasan Gökhan Kotan, Remzi Kahraman, Deniz Özkan


Filmin Konusu

Yönetmen Hasan Kalender umut dolu filminde üç farklı karakterle tanıştırıyor bizi: Ulusal yüzme takımında hem yüzücü hem eğitmen olan Hasan Gökhan Kotan, ayakkabı boyacısı Remzi Kahraman ve oyuncu Deniz Özkan. Ortak yanları, hayata +1 farkla başlamaları ve işlerini aşkla yapmaları olan bu üç karakterin hikâyesini, en başından itibaren ailelerinin ağzından dinliyor, bugün geldikleri noktada yaşamlarına tanıklık ediyoruz. Film, sevgi ve emekle hayatın nasıl güzel bir maceraya dönüştürülebileceğinin kanıtı âdeta.

Yönetmen Hakkında

Hasan Kalender, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sinema okudu. New York Digital Film Academy’de film yapımcılığı eğitimi aldı.

Belgesel ve kısa filmler çektikten sonra, üç yıl yönetmen asistanlığı yaptı. Reklam filmleri çekti, ödüllü kurgular yaptı. Bir TV dizisinin yönetmenliğini ve “Mandıra Filozofu” filminin editörlüğü ile post prodüksiyon süpervizörlüğünü üstlendi.

Filmografi

  • Kromozom Kardeşler (2019)
  • Tecahül-i Arif (2016, Kısa)
  • Sebahat ve Melahat (2014, Uzun metraj)
  • Son Karar (2009, Kısa)
  • Tarihten Kalanlar (2004, Kısa)
  • Son Bir Nefes İçin (2005, Kısa)

Neden Bu Filmi İzlemeliyim?

Yönetmen, 2016 yılında çektiği kısa metraj filmi Tecahül-i Arif’te, profesyonel oyuncularla, down sendromlu bir gencin bir gününü anlatmıştı. O filmde down sendromlu genci oynayan Deniz Özkan, Kromozom Kardeşler’de anlatılan karakterlerden biridir ve gerçek hayatta da bir oyuncudur.
Kromozom Kardeşler filminde, alışıldığı gibi, down sendromluların ve ailelerinin karşılaştığı güçlüklere yer verilmekle birlikte, daha çok, sevgi, ilgi ve eğitimle onların da herkes kadar başarılı olabileceklerinin altı çiziliyor.
Bol bol gülümseyecek, hatta eğlenecek ve umut dolacaksınız.